Recycling, reparatie & refurbishment

Wij willen bijdragen aan de houdbaarheid van onze wereld.

Recycling, reparatie en refurbishment staan hoog bij ons in het vaandel. Hergebruik, waarde behoud en minder verbruik zijn de sleutelwoorden van de circulaire economie. GHALA draagt heel graag bij aan een duurzame en circulaire economie. Dit komt tot uiting in het optimaliseren van productie, verpakking, logistiek en bedrijfsvoering. Onze producten worden met veel zorg ontworpen en geproduceerd om zo lang en optimaal mogelijk gebruikt te worden.

GHALA en recycling

Naast toeleveranciers uit binnen- en buitenland betrekt GHALA grote partijen van de fabricaten Zambelli en C+P. Onze leveranciers hebben of het ISO Keurmerk 9001/14001 (Zambelli) of voldoen op een andere wijze aan milieu duurzaamheid. Zo maakt C+P gebruik van staal recycling. De recycling van staal levert een belangrijke bijdrage in de duurzame omgang met het milieu. Staal kan namelijk zonder kwaliteitsverlies steeds opnieuw gesmolten worden. Dit vermindert de energiebehoefte bij productie en ook de CO2-emissie neemt duidelijk af. Daarnaast zijn meubelen van staal lichter dan meubelen van hout, dit houdt in dat er bij transport ook minder energiebehoefte en uitstoot is.

GHALA en refurbishing

Metalen lockerkasten, garderobekasten, kapstokken, zitbanken en metalen rekken hebben een zeer lange levensduur van gemiddeld meer dan 15 jaar, en dat maakt ze uitermate milieuvriendelijk. Daarbij komt dat bijna alle producten in ons assortiment onderhoudsvrij of onderhoudsarm zijn. Wilt u de levensduur verlengen? Laat bijvoorbeeld lockers of garderobekasten door ons controleren, en desgewenst voorzien van een nieuw slot of modern kleurtje. Ze kunnen er zo weer jaren tegen én u hoeft niet te investeren in nieuwe kasten.

In de markt komen we regelmatig gebruikte maar hoogwaardige lockers en kasten tegen en deze nemen wij dan graag in, bij wijze van inruil op een nieuwe bestelling. De ingeruilde lockers, kasten en rekken maken we schoon en herstellen we waar nodig. Hergebruik zorgt ervoor dat hoogwaardige producten nog vele jaren langer hun functie kunnen blijven houden. Er ontstaat als het ware een “nieuw” product waar veel minder grondstoffen voor nodig zijn. Daarna bieden we het product tegen een vriendelijke prijs aan zodat ook ons gebruikte en tweedehands meubilair interessant voor u is.

Door de lange levensduur zijn ook losse onderdelen lang na aankoop van het product na te leveren voor onderhoud en reparatie aan onze producten. Een technische dienst kan dit veelal zelf. Op verzoek voeren onze monteurs reparatie en revitalisatie werkzaamheden uit op locatie.

Wij zijn een groot voorstander van repareren en refurbishment in plaats van “weggooien en nieuw kopen”. We willen minder afval produceren en minder nieuwe grondstoffen verbruiken.

GHALA en transport

Onze leveranciers leveren één keer per week orders af in het magazijn van GHALA in Apeldoorn, dit om te voorkomen dat er onnodig heen en weer gereden wordt. Het vervolg van de distributie naar onze klanten plannen wij zelf zo efficiënt mogelijk in. Als het grote leveringen betreffen waarvoor wij meerdere keren naar het afleveradres zouden moeten rijden, laten wij de bestelde artikelen rechtstreeks vanuit productielocatie afleveren om kosten, arbeid en brandstof te besparen. Het laden van de vrachtwagens gebeurt efficiënt zodat er minder vrachtwagens nodig zullen zijn en er dus ook minder uitstoot is. Een groot deel van onze producten wordt zonder verpakkingsmateriaal aangeleverd. Voor bescherming tijdens transport maken wij gebruik van dekens en schuimrubber platen die steeds weer opnieuw gebruikt worden. Dit voorkomt onnodig gebruik van verpakkingsmateriaal.

Onlangs is door de firma een nieuwe auto aangeschaft waar onze monteurs mee naar de klanten rijden. Voorheen konden hier in twee monteurs plaatsnemen, tegenwoordig drie. Dit geeft een enorm, niet te onderschatten, voordeel, omdat drie monteurs nu in één auto naar het werk kunnen rijden. Daarnaast zijn de laadruimtes van deze auto ook groter waardoor eventueel restafval al gescheiden in de auto mee retour genomen kan worden. Bij een opdracht waar onze monteurs meerdere dagen nodig zijn zullen zij in de omgeving van het werkadres overnachten. Ook hier wordt het heen en weer rijden als onnodig gezien.

Alle auto’s van GHALA voldoen aan de laatste milieueisen. Diverse hybride auto’s en een klasse 5 vrachtwagen zijn onderdeel van ons wagenpark.

 

Circulaire economie heeft de toekomst.

Afspraak maken?