• Lockers, kleedkamer- & magazijninrichting
  • Grootste in Benelux
  • Advies op locatie
  • Sleutelservice +30.000 op voorraad
  • Professionele montageservice
Archiefinrichting

Archiefinrichting

Archiefinrichting van GHALA

Archiefinrichting is een vak. In een tijd waarin de digitale omgeving leidend lijkt te worden en er minder aandacht is voor de papieren opslag van documenten wordt specialistische kennis van archiveren schaars. Specialistische kennis van de manier waarop archiefruimten het beste kunnen worden ingericht wordt ook schaarser. GHALA heeft met de naam UniCompact bijna 50 jaar ervaring met het inrichting van archiefruimten en archiefbewaarplaatsen. Tot onze grote klantenkring behoren aansprekende namen zoals het Nationaal Archief, Doc-Direkt (de overheidsinstantie die belast is met het archiefwezen), meerdere regionale en gemeentelijke archieven en talloze ondernemingen, kennisinstellingen en non-profit organisaties. GHALA levert niet alleen archiefinrichting, maar ondersteunt ook in het planningstraject en adviseert vrijblijvend over de beste toepassingen met inachtname van relevante wet- en regelgeving. Meer weten? Neem contact met ons op!

Aandachtspunten archiefinrichting

Archiefinrichting en de inrichting van opslagruimtes is een echt specialisme, er komt veel bij kijken. Waar moet u zoal over nadenken voordat u overgaat tot inrichting van een archiefruimte of archiefbewaarplaats? We geven u een aantal punten die relevant kunnen zijn: Wat dient er opgeborgen te worden? (maatvoering, gewicht, hoeveelheid). Is er regelgeving van toepassing? (Bewaartermijnen, vernietigingsbeleid, digitalisering, regeling bouw en inrichting van archiefruimten). Welke ruimte is beschikbaar voor de inrichting? Hoeveel groei of krimp kan in de komende jaren verwacht worden? Wat is de raadpleeg frequentie van de archiefstukken in het archief? Is een kast, een statisch archief of een verrijdbaar archief de beste oplossing? (hierin kunnen wij u adviseren) Als gekozen wordt voor een verrijdbaar archief, dient dan de rails in de betonvloer verwerkt te worden of erboven met een zwevende opdekvloer? Mag deze opdekvloer van hout zijn, of is emissievrij een vereiste? Welke hoogte is beschikbaar? Wat is de maximale stellinghoogte voor de medewerkers om goed te kunnen werken? Dit zijn slechts enkele vragen die aan bod komen tijdens een gesprek met ons over archiefinrichting. Op basis van dit gesprek bepalen wij samen met u de ideale inrichting voor u. Een efficiënt ingerichte archiefruimte levert lagere kosten en een hogere efficiency op: goed gekozen archiefrekken verminderen de zoektijden en verhogen de traceerbaarheid.

Functionele archief inrichting kopen

Het archiefrek of stellingrek biedt oplossingen voor alles wat u op wilt bergen, bijvoorbeeld hangmappen, ordners, archiefdozen zoals de “Amsterdamse doos”, enzovoorts. Maar hoe deelt u een archief zo functioneel mogelijk in? Onze legborden voor archiefstellingen zijn flexibel in hoogte in te richten. Dit is dus een kwalitatief uitstekende oplossing. U heeft namelijk zo min mogelijk ruimteverlies en een maximale indeling van de archiefrekken. Elk hoekje wordt benut door de veelzijdigheid van de legborden in hoogte, diepte en breedte. U kunt bij GHALA archiefrekken bestellen in hout of metaal. GHALA levert houten stellingen van goede kwaliteit en voor een lage prijs. Met deze houten legbordstellingen met een solide constructie maakt u optimaal gebruik van de ruimte in uw archief. GHALA levert ook praktische metalen stellingen in vele verschillende afmetingen. Professionele archieven zullen snel kiezen voor dit uiterst hoogwaardige en betrouwbare stelling systeem uit thermisch verzinkt staal. De legborden zijn ook verzinkt of in een mooie kleur geëpoxeerd. Met onze metalen legbordstellingen maakt u optimaal gebruik van de ruimte in uw archief. Bekijk ons aantrekkelijke aanbod en ontvang een vrijblijvende offerte.

Verrijdbare archieven als archief inrichting

Ruimte winnen door vaste of statische rekken te vervangen door verrijdbare archiefstellingen. GHALA levert met UniCompact oplossingen die tot 100% winst in vrij vloeroppervlak realiseren en toch efficiënt blijven. Met een verrijdbaar archief verdubbelt de opslagcapaciteit. In de statische situatie bevindt zich tussen alle rekken een gangpad om de inhoud van de stellingen te kunnen raadplegen. Bij verrijdbare stellingen is maar 1 gangpad noodzakelijk en kan de vrijkomende ruimte gebruikt worden voor extra opslagcapaciteit. Een volgend argument dat we ook regelmatig horen om voor verrijdbare stellingen te kiezen is de afsluitbaarheid. Een intelligente besturing inclusief App op de telefoon regelt de toegang. Uitgebreid toegangsbeheer tot gangpaden, multi-user sessies, en beheer over meerdere locaties binnen 1 systeem. Dat is een stuk overzichtelijker dan overal kasten met deuren en sloten plaatsen om uw documenten beperkt toegankelijk te houden. En tot slot: hoewel de aanschafprijs van verrijdbare stellingen hoger ligt dan die van traditionele statische stellingen, worden deze kosten vlot weer terugverdiend. Neem maar eens in gedachten dat alle opslag in uw archiefruimte niet meer in kasten, rekken en rolcontainers gebeurt. Hoeveel vierkante meter spaart u daarmee uit? En bereken dan eens wat die meters, indien u ze bijvoorbeeld inzet voor werkplekken, u per jaar op kunnen leveren… Dan vallen de aanschafkosten van verrijdbare stellingen reuze mee! Elektrisch aangedreven verrijdbare archiefstellingen voor op kantoor, of handwiel-aangedreven archiefstellingen voor in een archiefbewaarplaats. Voor iedere toepassing een op maat gesneden oplossing. Nieuw of met gebruikmaking van uw bestaande archiefstellingen. Dat is niet alleen kosteneffectief, maar ook duurzaam. Recyclen past bij circulair ondernemen en GHALA draagt daar graag aan bij. Een vrijblijvend rekenvoorbeeld maken we graag voor u, toegespitst op uw situatie.

Contact met GHALA

We kunnen ons voorstellen dat het kiezen van uw archief inrichting een aardige opgave lijkt maar GHALA helpt u daar graag mee. Wij hebben al meer dan 70 jaar ervaring. Onze specialisten adviseren u graag over een passende inrichting voor uw archief. Laat u verrassen door onze grote kennis  en neem contact met ons op! Wij komen graag bij kijken op locatie en u bent ook meer dan welkom in onze showroom in Apeldoorn. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze garderobeinrichting voor in uw bedrijf? Wij zijn u graag van dienst! Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Search engine powered by ElasticSuite
Made by NAZZAU Copyright © 2022 GHALA Bedrijfsinrichtingen een handelsnaam van Scheeres Handelmaatschappij B.V.