• Lockers, kleedkamer- & magazijninrichting
  • Grootste in Benelux
  • Advies op locatie
  • Sleutelservice +30.000 op voorraad
  • Professionele montageservice
Moedersloten

Moedersloten

Cilindersloten voorzien van een moederslot-functie, hoofdsluiting of loper bestelt u hier. Een moedersleutel kan gebruikt worden indien de sleutel vergeten is of kwijtgeraakt. Voor advies en overzicht over moedersloten moet je bij Ghala zijn. 

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Moedersloten voor lockers

Vrijwel alle scholen en universiteiten gebruiken lockers om scholieren hun persoonlijke eigendommen veilig te laten opbergen. Lockerkasten zijn tegenwoordig ook veel gezien in kantoren en kleedruimtes van bijvoorbeeld ziekenhuizen en sportscholen. Een moederslotinstallatie voor de lockerkasten is één van de eerste vereisten, helemaal bij een groot aantal lockers, en daarom veelal standaard bij onze lockerkasten.

Cilinderslot met moederslotinstallatie

Moedersloten worden geleverd met 2 sleutels. Vaak wordt hiervan 1 sleutel uitgegeven en de andere wordt als reserve gehouden door de conciërge of beheerder. Vaak wordt er voor uitgifte van de sleutels een borgbedrag gevraagd aan de scholier dat aan het einde van het schooljaar bij inlevering van de sleutel weer teruggegeven wordt. Goed sleutelbeheer en goede afspraken bij vermissing van sleutels is noodzaak, en scholieren en overige gebruikers dienen zuinig te zijn op de lockersleutel. Toch is het niet te voorkomen dat sleutels zoekraken of gestolen worden. Dat hoeft op zich niet erg te zijn, mits de acties die daarop volgen goed georganiseerd zijn: het is van belang dat het kluisje alsnog door een conciërge geopend kan worden. De ontbrekende sleutel moet snel en eenvoudig kunnen worden nabesteld. Indien het vermoeden bestaat dat de sleutel gestolen is moet het slot compleet vervangen kunnen worden door een ander slot met ander sleutelnummer.

Lockersloten met moederslot-functie vervangen

Sleutels raakt men niet alleen kwijt, maar helaas worden ze ook gestolen, met ontvreemding van tassen, jassen en mobiele telefoons tot gevolg. Indien een scholier of andere gebruiker van een locker tijdig een melding maakt van vermissing of diefstal is het allereerst zaak de locker leeg te maken en er zeker van te zijn dat er geen waardevolle eigendommen in achterblijven. Te overwegen is daarnaast het vervangen van het huidige cilinderslot om toekomstige problemen bij opnieuw in gebruik nemen van het kluisje te voorkomen. Hiervoor leveren wij indien gewenst nieuwe lockersloten, passend binnen de slotserie die bij u in gebruik is zodat de moedersleutel ook op het nieuwe lockerslot past. Het vervangen van een cilinderslot kunt u eenvoudig zelf doen. Mocht daarvoor geen mogelijkheid zijn dan kan één van onze monteurs dat ook voor u doen.

Moederslotsysteem voor snel openen lockers

Om de lockerdeur alsnog te kunnen openen is iedere locker van GHALA standaard al voorzien van een lockerslot met hoofdsluiting. Zo kan ook bij (het vermoeden van) oneigenlijk gebruik tussentijds toegang verkregen worden tot het vak. Bij zo’n moederslotsysteem zijn alle individuele sloten verschillend, ieder moederslot heeft een ander cilinder- en sleutelnummer, maar daarnaast zijn de sloten tevens met een hoofdsleutel (ook wel moedersleutel of loper) te openen. Het is wel van belang zo min mogelijk moedersleutels in omloop te hebben, daar verkeerd gebruik ervan een grote negatieve impact kan hebben.

Wenst u meer informatie over onze moedersloten, of een speciale prijs bij grote aantallen, neem dan contact met ons op! Kijkt u op de pagina lockersloten voor een uitgebreid overzicht van onze sloten.

Search engine powered by ElasticSuite
Made by NAZZAU Copyright © 2022 GHALA Bedrijfsinrichtingen een handelsnaam van Scheeres Handelmaatschappij B.V.