• Lockers, kleedkamer- & magazijninrichting
 • Grootste in Benelux
 • Advies op locatie
 • Sleutelservice +30.000 op voorraad
 • Professionele montageservice
Hangsloten

Hangsloten

Hangsloten worden veelal gebruikt in lockers en garderobekasten, bestel hier uw passende hangsloten en cijfersloten. Hangsloten koop je bij de grootste in de Benelux: Ghala!

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. hangslot
  Hangslot serie KD
  € 8,50 € 10,29
 2. cijferhangslot CHS cijferslot
  Cijferhangslot serie CHS
  • 4 cijferige code
  € 18,25 € 22,08
 3. cijferhangslot
  Cijferhangslot serie ML
  • Beugel ø 7 mm
  € 6,75 € 8,17
 4. Masterlock bluetooth hangslot
  Masterlock bluetooth hangslot
  • Bluetooth
  • Beugel ø 7 mm
  € 103,00 € 124,63
per pagina

Hangsloten kopen

Garderobekasten en lockers worden standaard vaak voorzien van een klinksluiting waar een hangslot doorheen gestoken kan worden. Het voordeel is dat gebruikers, zoals zorgpersoneel, sporters of scholieren, een eigen hangslot kunnen kopen en mee kunnen nemen. Zo is er geen sleuteluitgifte en dit scheelt tijd en geld voor de zorginstelling, school en sportschool. Hangsloten zijn er in zeer veel verschillende maten, soorten en uitvoeringen.

Hangslot voor locker

Om bezittingen optimaal te beschermen, is het belangrijk dat het juiste slot gekozen wordt. Daarbij is niet alleen de kwaliteit van het slot belangrijk, maar ook het gebruiksgemak. Een hangslot dat onhandig in gebruik is, omdat het veel te groot is of niet makkelijk te bedienen, vergeet men al snel af te sluiten. Hierdoor zijn de bezittingen niet optimaal beschermd. Het is dus belangrijk om een slot te kiezen dat goed past bij de situatie. We bespreken de belangrijkste types zodat snel het meest geschikte hangslot gekozen kan worden:

Standaard hangsloten

Het standaard hangslot is het bekendste en meest gebruikte hangslot. Dit slot is verkrijgbaar in diverse maten en uitvoeringen. De belangrijkste keuze-optie bij dit slot is de beugelhoogte en beugeldikte. Standaard hangsloten zijn te verkrijgen in de sleutel uitvoering, met cijfercode of in een bluetooth variant. Iedere soort heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Hangslot met sleutel

Een hangslot is traditioneel een slot dat met een sleutel wordt geopend en deze is eenvoudig te openen. De sleutels wordt in het slot gestoken, deze wordt omgedraaid, en het slot klikt open. Een slot wordt afhankelijk van het type geleverd met twee of meer sleutels, zodat er altijd een reservesleutel achter de hand is. De toegang kan ook met anderen gedeeld worden hen een sleutel te geven. Er zitten ook nadelen aan een sleutel hangslot. Raken de sleutels kwijt dan is er geen toegang meer. Vindt iemand de verloren sleutel en herkent de vinder de sleutel, dan heeft de vinder toegang tot de locker. Dit zijn situaties die op te lossen zijn met een cijferslot.

Hangslot met cijfercode

Tegenwoordig zijn er ook betrouwbare hangsloten te koop die met een cijfercode werken. Een hangslot met cijfercode heeft een aantal voordelen ten opzichte van een slot met een sleutel. Je kunt het slot op elke gewenste cijfercode instellen. In de gebruiksaanwijzing die bij het slot geleverd wordt, staat duidelijk geïllustreerd hoe eenvoudig een eigen code ingesteld kan worden. Gedeelde toegang is ook eenvoudig bij een slot met cijfercode: de code hoeft alleen maar gedeeld te worden met de bevoegde mensen. Gedeelde toegang weer intrekken, de code van het slot veranderen is genoeg.

Gelijksluitende hang sloten

Voor kasten waar veel verschillende mensen toegang tot hebben en er derhalve veel sleutels in omloop zijn, bestaat er nog een andere oplossing: een serie gelijksluitende sloten aanschaffen. Dit is vooral in werksituaties handig, denk bijvoorbeeld aan een werkplaats met veel gereedschapskasten. Gelijksluitende sloten zijn dan handig omdat meerdere deuren met een hangslot afgesloten kan worden en men niet meer met een grote bos sleutels hoeft rond te lopen. Gelijksluitende sloten kunnen allemaal met één en dezelfde sleutel, of code!, worden geopend, en dat scheelt aanmerkelijk in het aantal verschillende sleutels.

Bluetooth hangslot

Een bluetooth hangslot is te openen met een app op de smartphone. Het is ook mogelijk meerdere gebruikers toegang te geven tot het hangslot, of deze gebruikers te limiteren om ze alleen het slot te laten openen gedurende een bepaalde tijd of tijdens een bepaald dagdeel.  De app geeft aan wanneer de batterij bijna leeg is. Mocht u geen smartphone bij de hand hebben of de batterij is helemaal leeg, dan is het slot ook te openen met een zelf in te stellen code.

Ten behoeve van genoemde hangsloten hebben wij ook klinksluitingen of valgrendels in ons assortiment. Toch niet op zoek naar een hangslot? Kijk hier voor alle lockersloten van GHALA!

Search engine powered by ElasticSuite
Made by NAZZAU Copyright © 2022 GHALA Bedrijfsinrichtingen een handelsnaam van Scheeres Handelmaatschappij B.V.