Werkplaatsstoelen

Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Werkplaatsstoelen

Een van de grootste gevaren op werkplekken in de elektronische industrie is elektrostatische ontlading (Engels: electrostatic discharge, ESD). Dit kan aanzienlijke schade in de productie veroorzaken. Daarom is het voortdurend belangrijk statische oplading van voorwerpen en personen op een ESD-werkplek te voorkomen en statische ladingen af te leiden. ESD-stoelen van GHALA bieden betrouwbare bescherming op de ESD-werkplek: Bekleding, stalen onderdelen, kunststoffen, wielen en glijders zijn geleidend. De algehele afleiding maakt de ESD-stoelen tot een betrouwbare totaaloplossing.

Als een blikseminslag in een boom. Voor halfgeleiders kan een plotselinge uitwisseling van ladingsdragers rampzalige gevolgen hebben. Statische op- en ontladingen vormen met name bij micro-elektronische componenten een groot gevaar. Daarom moeten met name werkstoelen voor gebruik binnen de vele omgevingen in de elektrotechnische industrie aan bijzondere eisen voldoen: want alleen met een speciaal geschikte ESD-stoel kan een werkplek ESD-veilig zijn. Om aan de voorwaarden voor een ESD-werkplek te voldoen, moeten bepaalde normen worden aangehouden.

Voorwaarden voor het inrichten van een ESD-werkplek

De Europese norm EN 61340, die de bescherming tegen ESD-schade regelt en de gebruiker ondersteunt bij het nemen van specifieke maatregelen, stelt dat de weerstand van alle delen van de zitplaats die bij normaal gebruik in contact kunnen komen met het menselijk lichaam, naar een contactpunt op de vloer minder dan 1010 O moet zijn. Omdat de steeds kleiner wordende componenten in de micro-elektronica steeds gevoeliger worden, worden in de praktijk echter vaak veel hogere eisen aan ESD-stoelen gesteld.

De ESD-stoelen van GHALA hebben unieke beschermende eigenschappen, wat ze tot waardevolle onderdelen van elke ESD-werkplek maken. De afleid- en oppervlakteweerstand van ESD-stoelen bedraagt 106 O. Dankzij de optimale materiaalkeuze en verbindingstechnieken voorkomen de ESD-stoelen dat er een elektrostatische lading kan ontstaan en zorgen ze er tegelijkertijd voor dat eventuele door de gebruiker gecreëerde lading op betrouwbare wijze wordt afgeleid (naar de geleidende vloer). Met hun geleidende comfortbekleding, geleidend gecoate stalen onderdelen, volumegeleidbare kunststoffen, wielen en glijders en algehele afleiding zijn de ESD-stoelen van GHALA niet slechts een verzameling effectieve beschermingsmaatregelen. Ze vormen een betrouwbaar totaalsysteem voor optimale omstandigheden op de ESD-werkplek.

 

Made by NAZZAU Copyright © 2019 GHALA Bedrijfsinrichtingen een handelsnaam van Scheeres Handelmaatschappij B.V.